perjantai 13. syyskuuta 2013

Annie Leibovitz

Annie Leibovitz

Anna-Lou "Annie" Leibovitz (s. 2. lokakuuta 1949, Waterbury, Connecticut Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen valokuvaaja. Hänet tunnetaan erityisesti muotokuvista, joita hän on ottanut populaarikulttuurin tunnetuimmista hahmoista. Leibovitz eli parisuhteessa kirjailija Susan Sontagin kanssa 1980-luvun lopulta aina Sontagin kuolemaan (2004) saakka.

Ura[muokkaa]

Leibovitz työskenteli Rolling Stone -lehden päävalokuvaajana 1973–1983. Tänä aikana hän kuvasi muun muassa John Lennonin tämän kuolinpäivän aamuna.

Vuonna 1983 hän siirtyi Vanity Fair -lehteen, jonka kannessa on julkaistu hänen tunnetuimpiin töihinsä kuuluva kuva: Demi Mooren raskaudenaikainen alastonkuva vuodelta 1991. Leibovitzin töistä on koostettu kuusi kirjaa.

Teoksia[muokkaa]

  • Photographs
  • Photographs 1970-1990
  • American Olympians
  • Women
  • American Music
  • A Photographer’s Life 1990-2005, lokakuussa 2006 Brooklyn Museumista alkaneen kiertonäyttelyn luettelo
  • Annie Leibovitz, toim. Riitta Raatikainen, julk. Helsingin kaupungin taidemuseo, 1999


  • Demi Moore
    John Lennon ja Yoko Ono sinä aamuna kun John kuoli
    Leonardi DiCaprio
    Meryl Streep

    Johnny Depp





1 kommentti:

  1. Palautetta:

    Kuvaustehtävät

    - Kuvista välittyi mun mielestä hyvin sun päivän tunnelmat, Monesta tuli myös kivasti esiin joku yksityiskohta sun päivässä.
    - Mielestäni sä panostit noihin tehtävänantoihin hurjasti, varsinkin surrealismi-aiheiset oli vaivalla tehtyjä, persoonallisia ja hauskoja :)
    - Käsikuva joka sulla on kansikuvanakin on mun mielestä upea! Lisäksi nimenomaan noi surrealismikuvat on musta todella taitavasti tehty.
    - Osa kuvista on teknisesti ehkä vähän yksinkertaisia, mutta toisaalta ei joka kuvaan jaksakaan panostaa. Rajaukset on sulla mun mielestä tosi onnistuneita.
    - Käsikuva on mun lemppari. Tausta, värit ja toi timantti luo sellaisen elokuvamaisen ja salaperäisen tunnelman. Valkoinen hiha saa mut ajattelemaan vankia tai merirosvoa :D
    - Kuva keltaisesta kakusta on mun mielestä tylsin. Rajaus on vähän tönkkö ja kuva on vähän hutaistun oloinen. Vaikka kakku on keltainen se ei jostain syystä pomppaa silmiin, niinkuin voisi luulla. Rajauksen ja värien parantelu koneella olisi voinut muuttaa asian.
    - Ruoholahti kuvissa mielestäni tulee hyvin esille ylipäänsä urbaani eläminen. Surrealismisarjan viimeinen kuva esittää osuvasti ja humoristisesti suomalaisuutta ja aiemmin mainittu käsikuva on mielestäni monitulkintainen.
    - Kevarin kyydistä otetut kuvat yllättivät, itse en uskaltaisi kuvata kyydistä :D


    Kuvaajana kehittyminen

    -Persoonallinen, hailakka, mukaansatempaava
    - Muokkaat kuvien värimaailmaa ilmeisesti usein valmis malleilla? Osassa kuvista toimii tosi hyvin, osassa ei.
    -Loppupuolella tunnuit näkevän vaivaa myös Päivän Kuvissa


    Blogi

    - Blogin yleisvaikutelma on taiteellinen, "kansikuva" tekee siitä mielenkiintoisen ja koska et juurikaan ole kirjoittanut selityksiä se on monitulkintainen ja kuvat pääsevät oikeuksiinsa.

    VastaaPoista